Pavlovačko jezero, Pavlovci

  • pavlovacko_jezero
  • pavlovacko_jezero_priroda
  • pavlovacko-jezero-1

Opis

Pavlovačko jezero, poznato i pod nazivom Kudoš. Jezero je smešteno na oko 12 kilometara severno od centra opštine Ruma. Jezero je nastalo 1983. godine pregrađivanjem doline potoka Kudoš branom dužine 400 metara. Zbog raznovrsne flore ovo jezero je bogato ribom i zbog toga ga sportski ribolovci posećuju tokom cele godine.

Do jezera vodi put koji je asfaltiran, ali na žalost, oko jezera ne postoje staze koje su uređene i prilagođene za turističke šetnje, već jedino postoje puteljci nastali prirodnim putem.

Pavlovačko jezero zahvata površinu od oko 65 hektara a dubina oko šest metara. Doline su mu blago strme i prekrivene obradivim poljoprivrednim zemljištem .Na levoj obali jezera smešteno je nekoliko ugostiteljskih objekata, a na desnoj strani se nalazi nekoliko letnjikovaca, dok je na oko 10 kilometara od samog jezera smeštena banja Vrdnik.

Privučene lepotom prirode ovog kraja, neke od poznatih ličnosti u našoj zemlji su sagradile vikendice upravo na jezeru Pavlovačkom jezeru. Naš najpoznatiji teniser, Novak Đoković, počeo da gradi kuću na obali ovog jezera, tačnije u ataru sela Pavlovci.

Osim našeg proslavljenog tenisera, placeve na ovom jezeru su kupili i mnogi poznati pevači i pevačice a takođe i neki ljudi iz sveta biznisa.

Na jezeru Pavlovci ne održavaju se šaranska takmičenja.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 4 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 18

Osvetljenje za noćno pecanje: da

Kadice za prihvat ribe: da

Bungalovi: ne

Tuševi: ne

Ugostiteljski objekat: da

Parking: da

Prilaz kolima do pozicije: da

Lokacija

Recenzije (0)

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Pavlovačko jezero, Pavlovci“