Šarandžije prikupile preko 160.000 din za decu obolelu od raka

Udruženje sportskih ribolovaca Eko ribolov iz Stare Pazove obeležilo je od 26. do 28. juna ove godine prvim humanitarnim šaranskim kupom pet godina rada i truda da baru Gajićku, ušuškanu u srcu sremske ravnice, pretvore u izletište koje će mnogima postati oaza mira i hedonizma u netaknutoj prirodi.

Staropazovački sportski ribolovci pokazali su borbenost i proteklog vikenda, ali su štapove ovog puta zabacili zarad višeg cilja. Borba za najveći ulov i najtežu ulovljenu ribu vodila se kako bi se prikupilo što više novca za decu obolelu od raka i u tome se uspelo. Prikupljeno je 163 260 din i u saradnji sa Udruženjem Zagrli srcem – Nikola Vulinovic. Sav prihod biće uplaćen na račune dece koja žive u staropazovačkoj opštini, a boluju od te opasne bolesti.Uvreženo mišljenje da nema tih vremenskih uslova koji će pecaroše omesti da se smeste na obalu nekog jezera ili reke i zakače mamac na udicu, dobilo je potvrdu i ovoga puta.

 

Visoka vlažnost vazduha, sparina i sunce , nisu bili jači od njihove namere da promovišu i šaranski ribolov i baru Gajićku. U kontinuitetu je pecalo 12 ekipa iz Stare Pazove, Nove Pazove, Inđije, Rume…Mada to nije bilo najvažnije, treba reći da je prvo mesto zauzeo CT Black carp iz Stare Pazove, drugo CT MAMBR, takođe iz Stare Pazove, dok je na trećem mestu bila mešovita ekipa iz Stare Pazove i Inđije – CT Bole i Neša. Sportskim ribolovcima su se u humanitarnoj akciji poslednjeg dana pridružili i ljubitelji kotlića, pa se tako osam kuvarskih ekipa pokazalo u kuvanju riblje čorbe, gulaša, paprikaša, pasulja…

 

Bara Gajićka, nalazi se na 30 km od Beograda i 40 km od Novog Sada, površine je oko sedam hektara i u njenoj vodi baškare se plemenite vrste ribe – štuka, smuđ, šaran, amur, babuška, deverika, a šuška se da su viđene i strogo zaštićene vrste ptica kao što su labud grbac (signys olor) i mali vranac (phalacrocorax pigmeys).

Skrivena u ravnici između dva autoputa, onom ka Novom Sadu i drugom ka Zagrebu, bara Gajićka bi mogla, uz još malo uloganja, da postane izletište u kojem bi deca i mladi razvijali svest o prirodnom bogatstvu koje Srbija i Vojvodina imaju, ali i primer kako se priroda čuva.

Sponzori uz šarandžije Udruženju sportskih ribolovaca Eko ribolov iz Stare Pazove pomogli su u organizaciji prvog humanitarnog šaranskog kupa na bari Gajićka Ribolovačka radnja Grubić 02 Iz Batajnice i Meleg bait iz Novog Sada. Oni su obezbedili vredne poklone za najbolje takmičare.

Treba napomenuti i to da je ekipa carp.rs celokupnu nagradu za najveću uhvaćenu ribu na prošlom šaranskom takmičenju donirala (14.000 din) i pomogla ovoj humanitarnoj akciji.

Bistro!

 

Оставите одговор