Jezero Pivnice, Pivnice

  • jezero-pivnice
  • jezero-pivnice-pecanje
  • jezero-pivnice-dron
  • jezero-pivnice-double-run
  • jezero-pivnice-saran
  • jezero-pivnice-takmicari
  • jezero-pivnice-ulovi

Opis

Jezero Pivnice je zahvaljujući USR Šaran iz Pivnica je pre par godina uredilo jedno jezero u svom mestu i napravilo stvarno izuzetan komercijalni revir sa zdravom i veoma borbenom ribom.

Vojvođanske ravnice poznate su po jedinstvenim plodovima sinergije prirode i čoveka – veštačkim jezerima, koja su vremenom postala prave oaze prirode, stanište brojnih ribljih vrsta i utočište za ribolovce. Tako je i na mestu stare kudeljare kod sela Pivnica, na domak Bačke Palanke, sredinom sedamdesetih godina prošlog veka niklo jezero. Tamo gde je nekada bila grejačnica za kudelju, danas se nalazi kvalitetan šaraski revir.

Jezero je površine 1,5ha i ima 12 uredjenih pozicija širine 25m. Od riba su zastupljene sve vrste, a dominantni su šaran i amur. Zahvaljujući domaćinskom tretmanu, staratelji revira mogu da se pohvale značajnom količinom ribe i finim primercima šarana i amura.

Najveći ulovljeni amur imao je 14,2 kilograma, ali se pouzdano zna da ima i onih od 20 kilograma. Prosečna kilaža u jezeru je 6,5kg, a šarani se kraću od 3 -16kg dok su amuri od 3 do 20kg. Kapacitet ribe u jezeru je oko 6 tona.

Na jezeru pored klasičnog šaranskog ribolova je dozvoljen i feeder, a zabranjena je upotreba tigrovoh oraha i svih vrsta raketa. Jezero Pivnice je podeljeno sajlama u tri sektora, a daljina sajli se nalazi od 35-40m u zavisnosti od pozicije.

Na jezeru svake sezone organizuju se šaranska takmičenja.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 2 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 12

Osvetljenje za noćno pecanje: checked

Kadice za prihvat ribe: checked

Bungalovi: nema-sadrzaja

Tuševi: nema-sadrzaja

Ugostiteljski objekat: checked

Parking: checked

Prilaz kolima do pozicije: checked

Lokacija

Recenzije (0)

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Jezero Pivnice, Pivnice“