Oaza MB Gložan, Gložan

  • oaza-glozan-pecarosi
  • SONY DSC
  • oaza-glozan-napolje
  • oaza-glozan-pecarosi
  • oaza-glozan-restoran
  • oaza-glozan-spolja
  • oaza-glozan

Opis

Na pola puta od Novog Sada do Bačke Palanke treba samo pročitati tablu koja putnike obaveštava da prolaze kroz mesto Gložan. Treba voziti kroz samo mesto i pratiti putokaze sa natpisom Ribolovačko jezero. Turističko-rekreativni kompleks na koji ćete naići sigurno niste očekivali u ovom simpatičnom mestu.

OAZA MB GLOŽAN se nalazi na samo 8 km od Bačkog Petrovca, Ovoj opštini i pripada. To je na 15 km od Bačke Palanke, 26 km od Novog Sada i 110 km od Beograda.

Dužina ovog jezera je 190 m sa obe strane, sa po 14 pozicija za pecanje na svakoj strani, znači ukupno 28 mesta. Celom dužinom jezero je pregrađeno na pola, tako da je dužina zabacivanja limitirana na 80 m. Pregrada je vidljivo numerisana i označava širinu dozvoljenog ribolova za svako pecaroško mesto. Dubina jezera je skoro svuda ista i kreće se od 2 do 2,3 m. Dvo je tvrdo, čisto i nabijeno. Obale su prošarane crvenom vrbom i trskom. Sa obe kraće strane jezera postoje pregrađena mesta za ribolov sistemom na plovak.

OAZA MB GLOŽAN  jezro dobija vodu iz tri bunara, od kojih su dva duboka 33 m, a treći se usvrdlao u zemlju čak 52 m. Voda se redovno nosi na sistematske preglede u Novosadski Institut. Šarani preko 5kg se poljube u kapitalne škrge i vraćaju . Dozvoljen je ribolov na tri štapa sa po jednom udicom. Pozicije na kojima ste se odlučili pecati možete hraniti prirodnom hranom i nekoliko dana ranije. Oko jezera postoji osvetljenje i elektro priključci koji olakšavaju dozvoljeni ribolov noću.

Šaran i amur su glavne ribe jezera, ali ima dosta i soma, štuke, smuđa. Ovde je više puta upecan šaran preko 22 kg i primerci linjaka oko 3,5 kg težine. Riblji fond je “težak” 11 tona.

Na jezeru Oaza MB Gložan se često organizuju šaranska takmičenja.

 

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 2 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 28

Osvetljenje za noćno pecanje: checked

Kadice za prihvat ribe: nema-sadrzaja

Bungalovi: nema-sadrzaja

Tuševi: checked

Ugostiteljski objekat: checked

Parking: checked

Prilaz kolima do pozicije: checked

Lokacija

Recenzije (0)

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Oaza MB Gložan, Gložan“