Jezero Međeš, Šatrinci

  • jezero-medjes-satrinci
  • Šatrinačko-jezero
  • satrinci-jezero-medjes-pogled
  • jezero-medjes-ulovi
  • jezero-medjes-satrinci-priroda
  • jezero-satrinci-medjes-obala

Opis

Jezero Međeš, nastalo je akumulacijom vode nakon podizanja brane na potoku Međeš za potrebe navodnjavanja. Nalazi se na južnoj padini Fruške gore u blizini mesta Šatrinci.

Površina mu je oko 48 hektara, a dubina oko 4-5 metara, s tim što na nekim mestima doseže i do 12 metara. Jezero je bogato ribom i zato je ovo plavo prostranstvo raj za sportske ribolovce.

Čisto orijentacije radi, jezero Međeš nalazi se negde u sredini trougla čija tu temena Irig, Ruma i Inđija. Uglavnom nije ucrtano na mapama. Ako pitate lokalce, valja znati da se naziva i Šatrinačko jezero.

Iz Novog Sada se do jezera može stići starim putem za Beograd, preko Banstola, desno kod putokaza za manastir Krušedol, zatim putem pored manastira (ogromna nova crvena manastir-kapija ostaje sa leve strane), onda na račvanju puta levo (inače odoste za Iriški Venac), pa zatim desno (levi krak odveo bi vas u selo Krušedol). Druga varijanta za dolazak do jezera je preko Iriga.

Iz pravca Beograda, zgodna putanja je Stara Pazova, Golubinci, Putinci, Žarkovac, Mali Radinci i konačno – Šatrinci.

Jezero Međeš se u toplim mesecima pretvara u pravo malo odmaralište za sve zaljubljenike u prirodu. Postoji jedna veća plaža sa tuševima koja je posuta šljunkom samo po obali. Pored se nalazi teren za odbojku na pesku i stoni tenis. Postoji i mali restoran u kome možete nešto da popijete i pojedete. I ovo jezero se nalazi u rukama privatnika kao i jezero Šelovrenac, s tim što ovo nije toliko urbanizovano i nije ograđeno, pa je pristup jezeru slobodan za sve.

Na jezero Međeš ne održavaju se šaranska takmičenja u cilju očuvanja ribljeg fonda.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 6 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 20

Osvetljenje za noćno pecanje: checked

Kadice za prihvat ribe: nema-sadrzaja

Bungalovi: nema-sadrzaja

Tuševi: checked

Ugostiteljski objekat: checked

Parking: checked

Prilaz kolima do pozicije: checked

Lokacija

Recenzije (0)

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Jezero Međeš, Šatrinci“