Jezero Grgeč – Žitište

  • jezero-grgec-zitiste
  • jezero-grgec-zitiste
  • jezero-grgec-zitiste

Opis

Žitište može da pohvali sa novim sportskim ribnjakom Jezero Grgeč. Radovi se privode kraju, a meštani ovog mesta veruju da je ova investicija dobra i da će zaista služiti nameni.

Za samo tri meseca koliko su trajali radovi, od zapuštenog zemljišta koje je bilo prekriveno trskom, stiglo se do skoro finalnog izgleda novog ribnjaka.

U ovom trenutku ribnjak je u par navrata poribljen sa oko 600 kg šarana, 200 kg štuke, 50 kg amura i oko 700 kg karaša. Plan je da se dostigne nivo od 1000 kg šarana i 500 kg štuke. Svi ljubitelji sportskog ribolova mogu da uzivaju na ovom prostoru od juna meseca ove godine. Godišnje karte su skoro sve rasprodate a posetioci će imati priliku da koriste ribnjak i sa dnevnim kartama. Planirano je oko 22 mesta za pecanje a na jednom mestu moći će više pecaroša da bude. Jezero Grgeč  ima oko 7-8 ostrvca i ljubitelji prirode i sportskog ribolova moći će da uskoro uživaju u čarima ove površine.

Na ulazu u samo jezero postoji parking za nekih 20tak mesta. Takodje tu je nastrešnica koja spašava od vrelih letnjih dana. Ljubazni domaćini vrlo rado će Vam pokazati gde da zabacite i na šta da pecate. Jezero u Žitištu svakako spada u ona jezera koja imaju svetlu budućnost. Puno se radi i ulaže u samo jezero tako da ne treba čuditi ako ovo jezero postane jedno od glavnih jezera za pecanje u Vojvodini.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: oko 2m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 12

Osvetljenje za noćno pecanje: da

Kadice za prihvat ribe: da

Bungalovi: ne

Tuševi: da

Ugostiteljski objekat: da

Parking: da

Prilaz kolima do pozicije: da

Lokacija

Recenzije (0)

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Jezero Grgeč – Žitište“