Portal carp.rs nastao je kao potreba da na jednom mestu šarandžije imaju sve neophodne i najnovije informacije o jezerima i šaranskom ribolovu uopšte.

Mi imamo viziju

Portal carp.rs ima viziju – da svakom šarandžiji omogući brzu i laku onlajn rezervaciju mesta za pecanje na komercijalnim jezerima u Srbiji i zemljama regiona. Okretanje raznih brojeva telefona sada je prošlost, kao i strepnja da li će vas to slobodno mesto zaista i čekati kada dođete na vodu.

Informacije o bilo kom komercijalnom reviru ili rezervacija mesta za pecanje su vam dostupni na samo nekoliko klikova, a zahvaljujući naprednom sistemu za rezervaciju, koji se svakodnevno razvija i ažurira, izbegnute su sve neprijatnosti koje bi eventualno nastale lošom komunikacijom.

Sportski ribolovci širom sveta mogu biti 100% sigurni da će ih, kada dođu na jezero, zaista čekati slobodno mesto koje su rezervisali. Garancija je dvostruka jer i jezera, sa svoje strane, takođe imaju preglednu statistiku rezervacija i ne može doći do poklapanja, odnosno do toga da je neko drugi, za isti datum, već rezervisao to mesto.

Mi negujemo sportski duh i bon-ton

Portal carp.rs neće biti samo portal o šaranskom ribolovu, već ćemo se baviti i ostalim, za nas izuzetno važnim temama. Za nekog drugog su to možda sporedne priče, ali ne i nama. Bon-ton ponašanja sportskog ribolovca, tretiranje upecane ribe, štetni mamci za metabolizam ribe itd su nama od izuzetnog značaja. O svemu tome i mnoge druge zanimljive priče čitaćete na našem blogu na kojem će savete, mišljenja i iskustva sa vama deliti najeminentnijim stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Nećemo se plašiti i da pokrenemo ozbiljne teme i rasprave imajući u vidu činjenicu da živimo u zemlji gde je krivolov itekako zastupljen. Svedoci smo da je sve manje ne samo šaranske, već i drugih vrsta ribe i mada je krivolov najčešće zastupljen na divljim vodama, neretko i komercijalni reviri nisu pošteđeni.

U nedostatku noćnog osvetljenja i ribočuvara, ribokradice lako pronađu način za svoja nedela i Portal carp.rs će se svim snagama boriti protiv krivolova. Zato će deo profita sajta svake godine biti namenjen poribljavanju komercijanog revira kojeg izaberu šarandžije.

Mi imamo misiju

Misija Portala je da među šarandžijama širi pokret „Uhvati i pusti“. Ova fraza je i glavni moto našeg portala – „Uhvati radi uživanja, slikaj radi uspomene, pusti radi budućnosti“. Pokret „Uhvati i pusti“ je već dugo zastupljen među šarandžijama u svetu i vreme je da i mi postanemo deo tog sveta.

Činjenica da je sve više sportskih ribolovaca među šarandžijama obećava i daje snagu da gledamo u svetliju budućnost.

Bistro!