Šaransko jezero, Bela Crkva

  • saransko-jezero-bela-crkva
  • saransko-jezero-bela-crkva-sa-terase
  • saransko-jezero-bela-crkva-pogled
  • saransko-jezero-bela-crkva

Opis

Šaransko jezero se nalazi u gradiću  Bela Crkva . Bela Crkva gradić je dobio ime po staroj beloj crkvici na koju su prvi doseljenici naišli. Prelepih živopisnih pejzaža, zelenih bujnih parkova, otmenih baroknih fasada, tradicionalnog Karnevala cveća i dobrih vina, Bela Crkva, zbog svoje neobične lepote prozvana “vojvođanskom Venecijom”, kao mali raj odudara od ravnica i nepreglednih polja žita južnog Banata.

Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko jezero, Šljunkara… koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini.

Ali, ono što je čini još lepšom i daje posebnu draž jesu jezera koja su se ugnezdila na njenim bujnim zelenim poljima. Belocrkvanska jezera sastoje se od sedam većih i više manjih veštačkih jezera. Sva ova jezera su veštačka.

Šaransko jezero je nastalo zbog eksploatacije šljunka sa dna Panonskog basena još početkom 20. veka. Njihova prozirna voda crpi se iz arteških bunara i podzemnih izvora, otud čistoća i bistrina. Ako im se približite, moguće je videti bogat riblji svet koji živi u plavetnim dubinama. Ovde ćete naći i smuđa, i šarana, i soma, amura i štuku. A sve to na samo sto kilometara istočno od Beograda.

Pravi mali raj za alase predstavlja Šaransko jezero. I samo mu ime kaže da kao da je predodređeno za ribolov. Oaza mira usred plave vode i visokog zelenog drveća, čini ga pravim biserom među jezerima Bele Crkve.

Na ovom jezeru ne održavaju se šaranska takmičenja.

 

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 4 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 20

Osvetljenje za noćno pecanje: da

Kadice za prihvat ribe: ne

Bungalovi: ne

Tuševi: da

Ugostiteljski objekat: da

Parking: da

Prilaz kolima do pozicije: da

Lokacija

Recenzije (0)

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Šaransko jezero, Bela Crkva“