Ribolovačko carstvo, Kikinda

  • ribolovacko-carstvo-kikinda-obala
  • ribolovacko-carstvo-kikinda

Opis

Ribolovačko carstvo u Kikindi predstavlja izuzetno atraktivnu ribolovnu vodu što govori i njeno ime. Ovo jezero je nastalo iskopom peska, a voda je II kategorije što predstavlja izuzetno čistu vodu za vojvođanske uslove. Vodena površina je oko 13,47 hektara i obiluje plićacima. Najveća dubina je 4,7 m prosečna oko 1,8 m. Priobalje je obraslo trskom ali ima 18.statičkih mesta za ribolov . Intezivno se poribljava divljim šaranom a povremeno se ubacuje i konzumni ribnjački šaran .

Ribolovačko carstvo  ima stalnu koncentraciju ribe koja je blizu ribnjačke oko 500 kg/ha. Tako da se teško možete proći bez ulova. Priobalje je uređeno a ribolvni teren je pod nadzorom ribočuvarske službe 24 sata. Zabranjen je odnošenje autohtonih vrsta.

Ukoliko dolazite u Ribolovačko carstvo iz pravca Zrenjanina, pre ulaska u grad je skretanje levo za Novo Miloševo. Nakon te raskrsnice, na oko 3 km je putokaz za ”Ribolovačko carstvo”. Put je tvrd i možete po svakom vremenu doći na ovu ribolovnu vodu. U neposrednoj blizini nalazi se i plovni kanal DTD. Ribolov se vrši samo sa obale.

Strogo je zabranjeno odnošenje sve vrste riba zakonom predviđeno.
Ovo su zaštićene riblje vrste i prema njima se treba ophoditi sa najvećom pažnjom. Zabranjeno je čuvanje ulova (zaštićenih vrsta) u čuvaricama (sakovima). Ulov zaštićenih vrsta se može fotografisati odmah nakon vađenja, uz što kraće zadržavanje ulova van vode.

Na Ribolovačkom carstvu u Kikindi često se održavaju šaranska takmičenja.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 1.8 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 18

Osvetljenje za noćno pecanje:checked

Kadice za prihvat ribe:nema-sadrzaja

Bungalovi:nema-sadrzaja

Tuševi:checked

Ugostiteljski objekat:checked

Parking:checked

Prilaz kolima do pozicije:checked

Lokacija

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ribolovačko carstvo, Kikinda“