Jezero Sent Andreja

  • jezero-sent-andreja
  • jezero-sent-andreja
  • jezero-sant-andreja-priroda

Opis

Jezero Sent Andreja Ečka je posle dve decenije ponovo u funkciji , smešteno u okviru kompleksa Ribarskog gazdinstva „Ečka“, u blizini Lukinog Sela.

Ribarsko gazdinstvo Ečka udaljeno je petnaestak kilometara od Zrenjanina ka Beogradu, i najveće je na Balkanu, a drugo-treće u Evropi. Jezera, velika i ona koja bismo nazvali tek jezercima, zauzela su ravnicu između Begeja i Tise, čijim se vodama napajaju. Poznavaoci kažu da posebnu vrednost ima vetar koji neprestano duva iznad površine jezera i mreška njihovu površinu, obogaćujući ih tako na prirodan način kiseonikom.

Jezero Sent Andreja su zapravo dva jezera (Sent Andreja 1 i Sent Andreja 2) uređena za sportski ribolov i poribljena. Ukupna površina jezera je 4.2. Ribolov je na njima zasnovan na principu “Catch & Release”- “Uhvati i pusti”. Uhvaćena bela riba “babuška” može se poneti u sklopu dnevne dozvole, a šaran do 3 kg se može otkupiti po važećem cenovniku. Jezera su namenski  uređena, sa numerisanim pecaroškim mestima, klupama i nastrešnicama od trske. Od marta do oktobra, svih dana u nedelji, jezera su otvorena od 5 do 19 časova.Na jezeru se mogu upecati kapitalni primerci šarana i amura. Svake godine jezera Sent Adreja se poribljava od 2017-te godine.

Ljubazni domaćini omoguće će Vam ne zaboravno iskustvo na ovom jezeru. Prelep ambijent i ogromo vodeno prostranstvo učiniće da se ovom jezeru zasigurno ponovo vratite.

Na jezeru Sent Andreja, Ečka se za sada ne održavaju šaranska takmičenja.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 2 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 12

Osvetljenje za noćno pecanje: checked

Kadice za prihvat ribe: checked

Bungalovi: nema-sadrzaja

Tuševi: nema-sadrzaja

Ugostiteljski objekat: checked

Parking: checked

Prilaz kolima do pozicije: checked

Lokacija

Recenzije (1)

1 рецензија за Jezero Sent Andreja

  1. Ognjen

    Prosle godine je bilo mnogo bolje za pecanje,morao si da uhvatis 10kg ribe (sarana,babuske ) i to za 4h…
    Ovde godine 2022 katastrofa…. 1.000.000 cverglana,kako zabacis tako uhvatis.bio sam u junu 2 puta… od toga sam pecao 1 na kanalu pored…mnogo bolje sam prosao nego sto sam pecao u jezeru.
    Izbegavajte ovo mesto dok nesto ne preduzmu sa cverglanima.. Inace ovih 1.000.000. cverglana se mogu viditi na povrsini… Pozdrav i bistro

Додај рецензију