Jezero Šelevrenac, kod Maradika

  • maradik-jezero-selevrenac
  • maradik-jezero-selevrenac-0
  • maradik-jezero-selevrenac-1
  • maradik-jezero-selevrenac-2
  • maradik-jezero-selevrenac-3

Opis

Jezero Šelevrenac se nalazi između iriške i inđijske opštine, na svega nekoliko kilometara od sela Maradik. Jezero je nastalo 80-ih godina izgradnjom brane na istoimenom potoku. To je jedno od najvećih jezera Fruške gore. Njegova porvšina iznosi  65 hektara. Od njega je jedino veće  jezero Moharač sa površinom od oko 70 hektara.

Firma MK „Komerc” je 2008. kupila poljoprivredni kombinat u čijem je vlasništvu i jezero Šelevrenac, pa ga je ogradila i uredila kao privatni rezervat prirode. Služi za sportski ribolov (uz plaćenu dozvolu), odmor i rekreaciju. Kupanje nije dozvoljeno.

Na svega nekoliko kilometara se nalaze jezera Dobrodol, Jarkovci i Pavlovci, gde možete slobodno da prostrete peškir i uživate tokom letnjih dana.

Ko jednom dođe u ribolov na jezeru Šelevrenac postaje redovan gost ovog prirodnog rezervata. Pored jezera su tereni za odbojku, bič volej i fudbal a tu je i mini-restoran sa terasom,sa koje se pruža pogled na ovo bajkovito mesto.

Pored domaćih i divljih životinja, okolina jezera je i prirodno stanište roda, bele i crne čaplje, kormorana,golubova grmaša, ševa, vrana, lasta i kobaca. Iznenađenja – na svakom koraku.

Na jezeru Šelevrenac ne održavaju se šaranska takmičenja. Riba je sačuvana i poprilično borbena. Iz tog razloga na jezeru se često održavaju treninzi reprezetacije Srbiji.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 4 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 20

Osvetljenje za noćno pecanje: da

Kadice za prihvat ribe: ne

Bungalovi: ne

Tuševi: da

Ugostiteljski objekat: ne

Parking: da

Prilaz kolima do pozicije: da

Lokacija

Recenzije (0)

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Jezero Šelevrenac, kod Maradika“