Jezero Moharač, Erdevik

  • erdevik-jezero-moharac
  • erdevik-jezero-moharac-2
  • erdevik-jezero-moharac-1
  • erdevik-jezero-moharac
  • jezero-moharac-fruska-gora
  • jezero-moharac-obala
  • jezero-moharac-priroda

Opis

Jezero Moharač je fruškogorsko jezero smešteno severoistočno od Erdevika, nastalo je veštačkom akumulacijom istoimenog potoka, prozirne, smaragdno zelene boje. Ono se prostire dužinom od dva kilometra na nadmorskoj visini od 123m, površine od oko 60 hektara, predstavlja pravi raj za sve pecaroše.

Voda jezera je po svom kvalitetu dozvoljena za kupanje, budući da jezersku vodu nema šta da zagadi jer je okružena brežuljcima i šumom. Priroda oko jezera je uređena i održavana, na obali je obrasla trska i rogoz. Ne čudi što je tako pažljivo čuvano jezero jer se nalazi na zaštićenom području Nacionalnog parka „Fruška gora“ koji čuva ukupno 16 jezera na svom području.

Moharač je poribljen amurom, tolstolobikom, šaranom, smuđem, dok u jezeru plivaju i krupni somovi, babuške i štuke uz mnogobrojne vrste bele ribe. Podvodni teren sa potopljenim stablima je savršen uslov za pecanje šarana. Takođe, za ribu iz Moharača svi tvrde da je jedna od najukusnijih i najzdravijih.

Naravno da ovo ne bi bio pecaroški raj ako u njemu nije moguće upecati „trofej“. Tako je zabeleženo da je ovde upecan evropski rekorder, šaran od 42 kilograma. I dok je dozvoljeno da ponesete ribu koju upecate, zabranjeno je pecati iz čamca i to treba poštovati.

Jezero osim ribe je bogato i drugim životinjskim svetom. Labudovi, patke, guske su česte, a takođe se mogu videti i kornjače, zečevi i fazani.

Na jezeru Moharač ne održavaju se šaranska takmičenja.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 10 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 20

Osvetljenje za noćno pecanje: da

Kadice za prihvat ribe: ne

Bungalovi: ne

Tuševi: da

Ugostiteljski objekat: da

Parking: da

Prilaz kolima do pozicije: da

Lokacija

Recenzije (0)

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Jezero Moharač, Erdevik“