Jezero Mika Alas – Beograd

  • Jezero Mika Alas - Beograd
  • jezero-mika-alas-beograd-slika1
  • jezero-mika-alas-beograd-slika2
  • jezero-mika-alas-beograd-slika3
  • jezero-mika-alas-beograd-slika4
  • jezero-mika-alas-beograd-slika5
  • jezero-mika-alas-beograd-slika6

Opis

Jezero Mika Alas, je stari ribnjak površine od oko 300 ha. Revir se nalazi u beogradskom prigradskom naselju Krnjača. Iz vodenog ogledala starog ribnjaka izdvojeno je manje jezero površine od oko šest hektara.

Vremenom na vodi su ubrzo obezbeđenje sve ključne komponente za dobar šaranski ribolov. Od logistike koja obezbeđuje komfor prilikom višednevnih takmičenja, do onoga što je ipak najvažnije na svakom reviru – ribljeg fonda.

Redovnim poribljavanjem za relativno kratko vreme stvoren je zavidan fond šarana, amura, štuke i soma. Kada je revir zvanično otvoren, 19. maja 2008. godine, počeli su da padaju i prvi značajniji ulovi.

Najveći ulovljeni tada šaran težio je 18,5 kilograma. U ovom mladom reviru ima ukupno oko 15 tona šarana do 30 kg i stotinak amura veličine do 15 kg.

Pošto je „Mika alas” izdvojen iz postojećeg produktivnog ribnjaka, voda je prvoklasna, a obale i rastinje obezbeđuju optimalni balans vode i zelene mase.

Pripremljeno je 13 vrhunskih mesta sedam sa jedne i sest sa druge strane jezera koje su podeljenje sa dve sajle. To su prostrane, dobro pripremljene platforme, koje su ribolovcima omogućile da maksimalno iskoriste potencijale ovog mesta. Na vodi važe striktna pravila sportskog ribolova, koja za cilj imaju čuvanje ribljeg fonda revira i unapređenje sportskog ribolova. Zahvaljujući dobrom prilazu vodi i velikim platformama, postoji i mogućnost da na jednom mestu pecaju po dva ribolovca.

Obezbeđeno je i osvetljenje za noćno pecanje. Zbog dobre infrastrukture i položaja, ovo je ubrzo postalo omiljeno mesto ribolovaca iz Beograda i okoline, a nedugo zatim su ga otkrile i šarandžije iz unutrašnjosti.

U neposrednoj blizini nalazi se parking sa više parking mesta, kao i restoran. Tu su, tokom letnje sezone, instalirani tuševi, kao i mesto za pripremu hrane.

Pogledajte spisak šaranskih takmičenja 2020

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: oko 2m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 13

Osvetljenje za noćno pecanje: checked

Kadice za prihvat ribe: nema-sadrzaja

Jastuk za ribu: nema-sadrzaja

Bungalovi: nema-sadrzaja

Tuševi: checked

Ugostiteljski objekat: checked

Parking: checked

 

 

 

 

 

 

Lokacija

Recenzije (0)

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Jezero Mika Alas – Beograd“