Jezero Dobrodol, Ruma

  • dobrodol-jezero
  • dobrodol-jezero-izgled-jezera
  • jezero-dobrodol-priroda

Jezero Dobrodol nalazi se kod istoimenog sela, na južnim obroncima Fruške Gore, otprilike u sredini trougla čija su temena Irig, Ruma i Inđija. U pitanju je veštačko jezero, nastalo podizanjem brane na Dobrodolskom potoku. Jezero često posećuju ribolovci, a leti je u njemu moguće kupanje.

Dobrodol je malo selo, od svega par ulica i oko 130 stanovnika. U selu postoji jedna mala crkva, kao i zgrada osnovne škole koja ne radi zbog nedostatka učenika. Selo je ušorenog tipa, a većina kuća je od naboja.

Jezero Dobrodol leži oko pola kilometra od sela, putem u pravcu Šatrinaca. Ako idete iz Dobrodola, posle 500 m skrenite desno na makadamski put, i do jezera imate još stotinak metara. Ceo put Dobrodol-Šatrinci dugačak je tri kilometra.

Do Dobrodola ne postoji autobuska linija. Postoji autobus koji saobraća između Iriga i sela Šatrinci, kraj koga se nalazi još jedno jezero – poznato kao Međeš ili Šatrinačko jezero.

Preko brane prolazi put, a prvo sledeće mesto na koje ćete naići ukoliko njime pođete je Žarkovac, selo koje leži na putu Ruma-Putinci.

Dobrodol je verovatno jedno od najlepših fruškogorskih jezera, mada je za kupanje mnogo popularnije obližnje Šatrinačko jezero. Pošto su dva jezera udaljena svega pet-šest kilometara jedno od drugog, možete ih obići istog dana.

Na jezeru Dobrodol ne organizuju se šaranska takmičenja.

 

Prosečna dubina jezera: 6 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 20

Osvetljenje za noćno pecanje:checked

Kadice za prihvat ribe:nema-sadrzaja

Bungalovi:nema-sadrzaja

Tuševi:checked

Ugostiteljski objekat:checked

Parking:checked

Prilaz kolima do pozicije:checked

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Jezero Dobrodol, Ruma“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 4 =