Jezero Crni Vir, Kać

 • crni-vir-kac-ulovi-4
 • crni-vir-ulovi-6
 • crni-vir-kac-ulovi-5
 • crni-vir-kac-ulovi-4
 • crni-vir-kac-ulovi-2
 • crni-vir-kac-ulovi

Opis

Jezero Crni Vir – Tri sojenice sa obnovljenim trščanim krovom, restoran sa drvenom fasadom koji se uklapa u prirodni ambijent. Plutajući splav na maloj vodi koji se upravo reparira, tragovi uredjivanja obale…

To je prizor koji nas je dočekao na obodu Kaća kada smo kod jasno vidljive velike table sa natpisom Crni vir.

Ima nešto specifično u ovoj oazi prirode

Niz godina sa zadovoljstvom obilazim naša jezera i ribolovne revire. Uživam da ih posećujem, upoznajem, da ih osetim, da iznova i iznova boravim na njihovim obalama. Tako da ni ovoga puta nije bilo teško “naterati žabu da skoči u vodu”. Kada mi se javio kolega Oliver sa predlogom oberučke sam prihvatio mogućnost da to bude destinacija Crni vir.

Od oktobra 2016. godine braća Zoran i Miroslav Piljić u svojstvu udruženje gradjana su preuzeli brigu o jezeru. Oni su danas domaćini Crnog Vira. Njih smo pitali za sadašnjost Crnog vira.

U ribolovnom centru Crni vir postoji glavno jezero i takozvana mala voda – predstavljao nam je rekreativni centar Zoran Piljić.  Glavno jezero se prostire na oko 1,2 hektara. Dugačko je 360 i široko od 15 do 60 metara. Prosečna dubina jezera je 2,5 metara. Treba istaći da na određenim mestima voda je dubine oko 4,5 metara.

Dno jezera za pecaroše je bez mnogo opasnosti od kidanja sistema. Mesta predvidjena za ribolov su numerisana. Kod njihove izrade vodilo se računa da ona budu bezbedna i komformna. I prilaze na mesta za pecanje stalno održavamo. Glavno jezero je prepoznatljivo po šaranskoj ribi. U vodi ima još tolstolobika, bele riba, karaša…

Kako Zoran kaže, ima i smudjeva ali na njih se ne peca… U maloj vodi žive karaši, bela riba i sitniji šarani. Na Crnom viru vrše se poribnjavanja, a ribe se hrane prirodnom hranom.

Od dolaska braće Piljić osim što je jezero obnovljeno i kvalitet vode u jezeru je poboljšan.

Monitoring jezera se vrši redovno, kvalitet vode se održava.. Imamo planove i za “malu vodu” koja se prostire od restorana prema izlasku na asfaltni put u dužini od nekih 140 metara.

Cena dnevne karte je 700 din u toku nedelje a preko vikenda je 1.000 din.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 3 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 15

Osvetljenje za noćno pecanje: checked

Kadice za prihvat ribe: nema-sadrzaja

Bungalovi: nema-sadrzaja

Tuševi: checked

Ugostiteljski objekat: checked

Parking: checked

Prilaz kolima do pozicije: checked

Lokacija

Recenzije (2)

2 рецензије за Jezero Crni Vir, Kać

 1. Vukasin

  Odlicno jezero, pristupacne pozicije, prihvatljiva cijena hrane i pica na jezeru.
  Jezero bogato borbenom ribom i izuzetno prijatan, prirodni ambijent

 2. Milan

  Slažem se, sve pohvale za jezero

Додај рецензију