Jezero Beli Bager, Banatski Karlovac

  • jezero Beli Bager Banatski Karlovci 1
  • jezero Beli Bager Banatski Karlovci
  • jezero Beli Bager Banatski Karlovci 3
  • jezero Beli Bager Banatski Karlovci 2

Opis

Jezero Beli Bager se nalazi na 64-tom kilometru od Beograda na međunarodnom putu E-94 Beograd-Temišvar. Na pola puta izuzetno dobrog i skoro izgrađenog puta od Pančeva ka Vršcu nalazi se mesto Banatski Karlovac, a u njemu Jezero Beli Bager!

Mesna zajednica Banatski Karlovac raspolaže sa nekoliko jezera. U njenom ataru nalazi se i jezero Beli Bager. Sredinom 80-ih godina industrija građevinskog materijala počinje iskopavanje zemlje, nakon završene eksploatacije 1990. godine i pojave podzemnih voda u iskopanom koritu formiralo se jezero.

Od sredine 1990. godine grupa ribolovnih entuzijasta počinje da donosi u jezero prve primerke visoko kvalitetnih vrsta riba, koje su pecali na kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Kreće se sa uređenjem samog jezera i njegove okoline. Poribljavanje se iz godine u godinu nastavljalo do danas, tako da je jezero postalo bogato krupnom ribom visokog kvaliteta, pogodnom za sportski ribolov.

Jezero je nepravilnog oblika, obraslo trskom uz obalu. Veličina jezera je približno 250×150 metara i dubine u rasponu do 6 metara.
Jezero je bogato sledećim vrstama ribe: bodorka, crvenperka, babuška, šaran, amur, štuka, som, tostolobik, smuđ, linjak.

Jezero se može pohvaliti ulovljenim krupnim primercima štuke, šarana, amura i tostolobika.

Jezero je pogodno za ribolov i na plovak, dubinski ribolov i lov varalicom. Okolina jezera je obrasla travom i pošumljena je sadnicama sibirskog bresta.
Oko jezera ima postavljenih kucica napravljenih od prirodnog materijala.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: oko 2m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 15

Osvetljenje za noćno pecanje: nema-sadrzaja

Kadice za prihvat ribe: checked

Bungalovi: nema-sadrzaja

Tuševi: nema-sadrzaja

Ugostiteljski objekat: checked

Parking: checked

 

 

 

 

 

 

Lokacija

Recenzije (1)

1 рецензија за Jezero Beli Bager, Banatski Karlovac

  1. Joca

    Sjajno jezero prebogato ribom

Додај рецензију