Golden Carp Lake, Donji Petrovac

  • milan-krstin-amur22kg
  • milan-krstin-ponednik-basiana-cupa
  • milan-krstin-amur22kg
  • jezero-basiana-ulovi
  • jezero-basiana-rodpodovi
  • jezero-basiana-ulovi-2
  • jezero-basiana-ulovi

Opis

Golden Carp Lake ili bivša Basiana je biser u nizu sremskih jezera. Na ovom jezeru svaki ribolovac može da pronađe odmor i dobar ulov. Ovo čuveno podneblje iznedrilo je jezera koja pružaju idealne uslove za šaranski ribolov. O tome svedoči i podatak da se u rimsko doba, na mestu današnjih Donjih Petrovaca, nalazilo naselje pod imenom Basine. Njegovi stanovnici na ovim prostorima podigli prve ribnjake.

Basiana je tada bio jedan od važnijih gradova rimske provincije Panoni. Na lokalitetu Grad kod Donjih Petrovaca, i danas nalaze ostaci rimskog naselja. Revitalizovani stari ribnjak danas služi za ponos Sremskog okuga i jedan od revira sa najvećim potencijalom.

Jezero Basiana je počelo da se koristi pre 20 godina. Nakon kraćeg perioda, kada je bilo napušteno, jezero je pravi procvat doživelo pre četiri godine, kada je o njemu brigu preuzeo Miroslav Sokolović. Po njegovim rečima, priprema se novi ribnjak, koji je već iskopan, ali će tek na proleće da zasija u punom sjaju. U njegovoj neposrednoj blizini biće podignuti prateći objekti sa mobilijarom za decu, što će privući ne samo ribolovce, nego i izletnike. Cilj je da se ovaj revir promoviše kao jedinstveno prirodno dobro, idealno za ribolov, rekreaciju i odmor.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 2 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 25

Osvetljenje za noćno pecanje:checked

Kadice za prihvat ribe:nema-sadrzaja

Bungalovi:nema-sadrzaja

Tuševi:checked

Ugostiteljski objekat:checked

Parking:checked

Prilaz kolima do pozicije:checked

Lokacija

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Golden Carp Lake, Donji Petrovac“