Jezero Balint, Bački vinogradi

  • jezero balint, bački vinogradi

Jezero Balint se nalazi na dvadesetak kilometara od Subotice u pravcu Horgoša, starim putem, s leve strane nalazi se Balint Jezero. Konačan oblik Balint Jezero-a dobio je nakon višegodišnjeg ulaganja posle 2010 godine. Mirno i tiho okruženje podseća na engleski stil ribolovačkih jezera. Ukupna površina celog jezera iznosi 3,8 hektara od toga površina vode je oko 2,8 hektara. Prosečna dubina je 2,5 metara (između 1,5 i 3,5 metara).

Zanimljivost ovog mesta je i kamen nađen prilikom kopanja jezera. To je specifičnost ovog područja u Vojvodini gde je su močvare i podzemne vode. Na nekoliko mesta primetni su poveći komadi zanimljivog kamena boje peska sa prelivima ka narandžastom koji leže oko obale. To je u stvari krečnjački kamen nastao oceđivanjem vode u alkalnoj sredini i primerci ove veličine su retko viđeni. Izvađeni su sa dubine između dva i tri metra i privlačni su za oko i dekoraciju prostora, mada na žalost nisu trajni…

Pravilo lova je po C&R standardu, što znači da sistem jezera temelji se potpuno na sporsko ribolovački način pri tome nako uhvatanja ribe mora da ih prebaciti u vodu zbog čuvanja fonda riba jezera. Jedino karas (babuška) je izuzetak iz navedenog sistema, zato što ova vrsta riba ne spada među zaštićenim ribama.

Na jezeru Balint se ne organizuju šaranska takmičenja.

Prosečna dubina jezera: oko 2m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 12

Osvetljenje za noćno pecanje: da

Kadice za prihvat ribe: da

Bungalovi: ne

Tuševi: da

Ugostiteljski objekat: da

Parking: da

Prilaz kolima do pozicije: da

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Jezero Balint, Bački vinogradi“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *