Jezero Balint, Bački vinogradi

  • jezero balint, bački vinogradi

Opis

Jezero Balint se nalazi na dvadesetak kilometara od Subotice u pravcu Horgoša, starim putem, s leve strane nalazi se Balint Jezero. Konačan oblik Balint Jezero-a dobio je nakon višegodišnjeg ulaganja posle 2010 godine. Mirno i tiho okruženje podseća na engleski stil ribolovačkih jezera. Ukupna površina celog jezera iznosi 3,8 hektara od toga površina vode je oko 2,8 hektara. Prosečna dubina je 2,5 metara (između 1,5 i 3,5 metara).

Zanimljivost ovog mesta je i kamen nađen prilikom kopanja jezera. To je specifičnost ovog područja u Vojvodini gde je su močvare i podzemne vode. Na nekoliko mesta primetni su poveći komadi zanimljivog kamena boje peska sa prelivima ka narandžastom koji leže oko obale. To je u stvari krečnjački kamen nastao oceđivanjem vode u alkalnoj sredini i primerci ove veličine su retko viđeni. Izvađeni su sa dubine između dva i tri metra i privlačni su za oko i dekoraciju prostora, mada na žalost nisu trajni…

Pravilo lova je po C&R standardu, što znači da sistem jezera temelji se potpuno na sporsko ribolovački način pri tome nako uhvatanja ribe mora da ih prebaciti u vodu zbog čuvanja fonda riba jezera. Jedino karas (babuška) je izuzetak iz navedenog sistema, zato što ova vrsta riba ne spada među zaštićenim ribama.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: oko 2m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 12

Osvetljenje za noćno pecanje:checked

Kadice za prihvat ribe:checked

Bungalovi:nema-sadrzaja

Tuševi:checked

Ugostiteljski objekat:checked

Parking:checked

Prilaz kolima do pozicije:checked

Lokacija

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Jezero Balint, Bački vinogradi“