Jekić Jezera, Obudovac

  • Jekić Jezera, Bosna i Hercegovina
  • jekica-jezera-zima
  • jekica-jezera-priroda
  • jekica-jezera-priroda-pozicija1
  • jekica-jezera-ulovi
  • jekica-jezera-ponednik-takmicenja
  • jekica-jezera-upravni-odbor

Opis

Jekić Jezera u Obudovcu predstavljaju raj za šarandzije na Balkanu. Na prelepom jezeru koje je nepravilnog oblika i prelepe prirode nalazi se 12 šaranskih pozicija. Jezero je prebogato ribom i svake godine se dodatno poribljava. Na jezero vazi pravilo uhvati i pusti.

Jezero je nastalo iskopom šljunka i smatra se za jedan od najstarih kopova dubina terena varira od jednog metra do 6 -7 metara .
Jezero je iz tri dela spojeno u jednu celinu sa kanalima, dakle nepravilnog obilika.

Jekić Jezera u Obudovcu prostire se na sedam hektara. U jezerima, koja dišu kao jedno veliko, ima i šarana, štuke, soma, smuđa, babuške, deverike, te nekih vrsta jegulje.

Jezera su nepravilnog oblika, što, sa okolnom prirodom, čini zadivljujuće lepu celinu, sa kućicama sa nadstrešnicom za roštilje i uz video-kamere, internet, vodu, struju, te sve neophodno za turiste.

O jezeru brine Ekološko udruženje “Ekob”, čiji predsednik Stanislav Jakovljević ističe da su jezera 2009. godine bila spremna za turiste i na njima se odvija sportski ribolov. Ljubazni domaćini uvek će Vas vrlo rado ugostiti i objasniti sve detalje gde bi najbolje bilo da pecate.

Na jezeru Jekić redovno se održavaju izuzezno interesantna šaranska takmičenja na kojima se uvek traži dodatno mesto više. Odlična organizacija je uvek propraćena ručkom na kraju takmičenja tako da se takmičari osećaju kao kod kuće.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: oko 4.5m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 12

Osvetljenje za noćno pecanje: checked

Kadice za prihvat ribe: checked

Bungalovi: nema-sadrzaja

Tuševi: checked

Ugostiteljski objekat: checked

Parking: checked

Prilaz kolima do pozicije: checked

Lokacija

Recenzije (1)

1 рецензија за Jekić Jezera, Obudovac

  1. admin

    Top jezero, napravljeno za uzivanje! Ljubazni domacini, odvojeno od civilazacije pravi raj za pecarose, preporuka

Додај рецензију