Debeljačka jezera , Debeljača

  • Jezero Šaran Debeljača
  • Jezero Šaran Debeljača slika 1
  • Jezero Šaran Debeljača ulovi
  • Jezero Šaran Debeljača slika 2
  • Jezero Šaran Debeljača ulovi 2
  • Jezero Šaran Debeljača ulovi 3

Debeljačka jezera se nalaze u južnom Banatu, nedaleko od samog centra Debeljače. Revir je udaljen oko 40 kilometara od Beograda i 90 kilometara od Novog Sada. Do njega se dolazi putem preko Pančeva, Kačareva i Crepaje ili Zrenjaninskim putem preko Opova, ako dolazite iz pravca Beograda. Ako dolazite iz Novog Sada, put vas vodi preko Zrenjanina, Idvora, Farkaždina i Kovačice. Na samu vodu se dolazi čvrstim putem.

Debeljačka jezera čini kompleks od pet jezera od kojih su četiri kultivisana i uređena po svim merilima takmičarskih voda. Ovo su veštačka jezera nastala u starom glinokopu, koji se vremenom ispunio vodom, a zahvaljujući domaćinskom gazdovanju i redovnom poribljavanju, sada je ovo izuzetno bogata voda, sa uređenim prilazima lovnim mestima, kao i bogatom dopunskom ponudom.

Debeljačka jezera praktično čine tri vode. Jezero 3 namenjeno je sportskom ribolovu i na njemu se odvijaju takmičenja u lovu na šarana i amura, kako ligaška tako i nadmetanja po kup sistemu. Zato na jezeru postoje 22 uređena mesta za ribolov, odnosno deset boksova za takmičarski ribolov. Jezero je nepravilnog, pravougaonog oblika, površine od tri hektara. Dno revira je tvrdo, glinovito sa dosta platoa na kojima se riba hrani i pored kojih prolazi. Obale jezera su obrasle trskom, a na svakoj poziciji za ribolov zasađene su vrbe koje prave hlad tokom sunčanih dana.

U jezeru ima 14 tona šarana težine od 3 do 25 kilograma. Zahvaljujući redovnom poribljavanju, veliki ulovi nisu retkost, tako da često padnu i “brke” od preko 20 kilograma. Pored šarana, tu je i tona krupnog amura. Na jezeru se primenjuje striktan sportski režim ribolova – uhvati i pusti.

Sportski ribolovci česti su gosti jezera u Debeljači, gde se u toku godine održi tridesetak različitih takmičenja.

Pogledajte spisak šaranskih takmičenja 2020

Prosečna dubina jezera: oko 2m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 14

Osvetljenje za noćno pecanje: da

Kadice za prihvat ribe: da

Bungalovi: da

Tuševi: da

Ugostiteljski objekat: da

Parking: da

Prilaz kolima do pozicije: da

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Debeljačka jezera , Debeljača“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *