Bečmenska bara, Surčin

 • becmenska-bara-ulovi-big-carp
 • becmenska-bara-ulovi
 • becmenska-bara-ulovi-saran-17kg
 • becmenska-bara-nick-revolution
 • becmenska-bara-suton
 • becmenska-bara-dron
 • besmenska-bara-priroda
 • becmenska-bara-takmicenje
 • becmenska-bara-rodpod
 • becmenska-bara-restoran

Opis

Bečmenska bara, do ovog prelepog revira dolazi se preko Surčina, samo treba pratiti putokaze. Po ulasku u Bečmen posle nekoliko stotina metara skrećete desno. Za ribolovce koji dolaze iz unutrašnjosti,najlakše je obilaznicom preko Ostružničkog mosta isključiti se na novootvorenoj petlji za Surčin i dalje do prvog semafora,na semaforu skrećete desno i posle pratite putokaze, i sa Novosadskog auto-puta uključite se na autoput prema Šidu, zatim prema Obrenovcu i Čačku i dolazite do iste petlje, odakle nastavljate već gore opisanim putem.

Po dolasku na kompleks Bečmenske bare, prolazite pored čuvarske kućice gde se prijavljujete i kupujete dnevnu dozvolu.  Pored kompleksa postoji i uređeni parking za posetioce , i restoran u kome se možete okrepiti za vreme letnjih vrućina, jer na pisti za pecanje nemate ama baš nijedno drvo da se sklonite od vrućine, postoje mladi zasadi ali ipak treba vremena da to poraste.

Prva Bečmenska bara, na kojoj je dozvoljen komercijalni ribolov, dugačka je oko 1700 metara. Dubina varira od 0,5 do 2,5 metara. Dno je muljevito. Bara je bogata ribom,u pravom smislu dno je „popločano“, najzastupljenija je babuška, prosečna veličina je „porcijaš“-od 150-200 grama koja i najčešće dolazi na udicu, ali lokalni ribolovci kažu da se hvataju i komadi od pola kilograma pa i veći. Šaran je takodje zastupljen i prosečni komadi su od 2 do 5 kilograma, ali ima i pravih kapitalaca. Od grabljivica najzastupljenija je štuka,ima komada i po 7-8 kilograma. Uz plaćenu dnevnu dozvolu, koja košta 500 dinara, sa ove bare možete poneti 5 kilograma bele ribe-babuške i jednog šarana. Pista je lepo uređena, ima i pontona na kojima možete pecati, duž cele piste postavljene su kante za otpatke.

Na jezeru redovno se organizuju takmičenja.

Korisne informacije

Prosečna dubina jezera: 2 m

Ukupan broj šaranskih pozicija: 18

Osvetljenje za noćno pecanje:checked

Kadice za prihvat ribe:checked

Bungalovi:nema-sadrzaja

Tuševi:nema-sadrzaja

Ugostiteljski objekat:checked

Parking:checked

Prilaz kolima do pozicije:checked

Lokacija

Recenzije (3)

3 recenzije za Bečmenska bara, Surčin

 1. Milan

  Bilo je uživanje pecati prvi put na ovom jezeru u februaru mesecu. Iako riba ocekivano nije radila zbog doba godine ipak smo se upisali sa jednim kapitalcem od 10kg. Lepo mesto za pecanje vratiću se na ovo jezero ponov! Bisto, Milan

 2. Ivan I

  Sve pohvale za ovo jezero. Jedino sto mi se nije dopalo jeste drvored koji su posekli sa preke strane.

 3. Danica

  Lepo mesto za uživanje u prirodi

Dodaj recenziju